Hällbybrunns IF svart

Referat: BK Sport P 05 Gul - Hällbybrunns IF svart

Då var det äntligen dags för seriepremiär. Vi som var där möttes av ett gäng spelsugna killar som ville visa vad de går för. Dagen till ära så fick vi också inviga våra nya matchställ som leverats till dörr nu i veckan. Riktigt snygga och med eget valt nummer dessutom.

Vädret kunde har varit bättre men vi slapp i alla fall regn och till viss den blåst som brukar kännetecka Ekängen. Dessutom var planen i riktigt bra skick för årstiden. Det var upplagt för att kunna bli en riktigt bra match.

Matchen blåstes igång och vi fick se ett gäng riktigt taggade spelare som visade att de längtat efter seriepremiär och var ute efter en seger. Vi spelar riktigt bra i första halvlek som bjöd på ett riktigt bra passningsspel där alla fick vara involverade i spelet. Hällby visade dock att de också gick för seger och satte både 0-1 och 0-2 innan vi i slutet av halvleken reducerade till 1-2. Det målet var ett skolexempel på att det gäller att vara på hugget för att göra mål. Först gick Felix på en retur från målvakten som räddades och sen kom Hannes och tryckte in den andra returen i mål, där ser vi hur viktigt det är att vara hungrig framför mål. Vi gick till halvtidsvila med 1-2.

I andra halvlek släpper vi in några snabba mål och Hällby leder med 1-4. Vi får sen en frispark strax utanför straffområdet som Gabriel snyggt sätter in i mål. Vi tappar lite positioner i andra halvlek samtidigt som vi gjort lite omstruktureringar. Hällby är också lite hetare än oss totalt sett över matchen speciellt i andra halvlek och sätter ytterligare ett par bollar i nätet.

Totalts sett är vi ändå riktigt nöjda med matchen där vi fick se bra kämpatakter från alla spelare riktigt härliga räddningar och stabilt målvaktsspel från William. Kul att se att vi ändå försöker att rulla boll och ha en tanke med var bollen ska ta vägen när vi fått den i vår ägo. Det här tar vi med oss till kommande matcher framöver och vi kan då försöka att våga ännu mer med bollen när vi fått den. Hellre att vi vågar och misslyckas än att inte våga alls.

Hällby vinner till slut rättvist med 6-2 men alla spelare ska ha beröm för härliga kämpatakter.